22 Nisan 2009 Çarşamba

LAZER TEDAVİSİ


Lazerin diş hekimliğinde kullanılması,iğne yapılarak uyuşturmaya gerek kalmadan,ağrısız,ses ve koku olmadan,kanamasız,tedavi sonrasında da çabuk iyileşerek diş tedavilerinin yapılabilmesine olanak sağlıyor. Artık çürük dişlerinizin tedavisinde,dolgusunda lazer ışınının gücünden faydalanarak anestezi yapmadan,dişe dokunmadan ve sağlıklı diş dokusundan kaybetmeden tedaviler gerçekleşebiliyor. Kanal tedavilerinin lazerle yapılması tedavinin başarısının artmasını sağlıyor. Diş ameliyatlarında diş etine yapılan müdaheleler bistüri ile değil lazerle yapılabiliyor ve tedavi sırasında kanama olmuyor.
Tedavi sonrasında da diş etinde herhangi bir şişme, ödem oluşumu vb. travmalar yaşanmıyor. Tüm bunların yanı sıra iyileşmeler de çok hızlı gerçekleşiyor.

Lazer Hangi Tedaviler İçin Kullanılır?

VersaWave &DELight Lazerle çürük dişler tedavi edilerek çürükler temizlenir dolgular normal yöntemle yapılır.
Dişlerin tutunduğu kemiklere yapılan uygulamalarda lazer kullanılır. Bazı tedaviler için kemiklerin kesilmesi veya şekillendirilmesi gerekebilir. Bu işlemlerde lazer kullanımı sağlıklı kemik kaybını engeller ve kemikte travma oluşturmadan başarılı tedaviler yapılmasına olanak verir.
Yumuşak doku olarak adlandırılan diş etlerinin tedavisinde lazerle kanamasız tedaviler gerçekleştirilebilir. Bazı tedavilerinizde diş etinizin uyuşturulması gerekmez veya bazı tedavileriniz için dikiş atılmasına gerek kalmaz.
Bazen diş etlerinin birbirlerine göre boylarında farklılıklar görülür. Bu durumda diş etlerinin aynı seviyeye getirilmesi gerekir. Lazerle bu tedavi anestesisiz kanamasız olarak yapılabilir.

Aft olarak adlandırılan ağız içi yaralarının tedavisi için lazerler çok kısa süren tek bir seansta aftı ortadan kaldırarak hastayı bu sıkıntıdan anında kurtarır.
Özellikle bebeklerde alt ve üst dudakları bağlayan dokuların kesilmesi gerekebilir. Bu dokuların tedavisi yapılmadığı zaman yemek yemede veya konuşmada güçlüklere sebep olabilir. Bu tedavilerin lazerle yapılması mükemmel sonuçlar verir.
Yine çocuk hastalarda sürmeyen dişlerin sürmesini sağlamak için yumuşak dokularda yapılması gereken müdaheleler anestesisiz kanamasız olarak lazerle yapılır.


Dişlerinizde hassasiyetmi var ? Bunun tedavisi için artık çeşitli ilaçlar diş macunları kullanmaya gerek yok. Lazerle hassasiyet tedavisi yaptırarak diş hassasiyetinden anında kurtulabilirsiniz. Bunlar gibi pek çok tedavinin lazerle yapılması mümkündür. Ayrıntılı bilgi almak için lazer sistemi kliniğinde bulunan diş hekimlerine danışabilirsiniz. Dental Lazer kliniği bul!!!

Halk arasında bilinen lazerli dolgudan farkı nedir?

Halk arasında bilinen lazerli dolgu işlemi gerçek lazerle yapılmıyor. Aslında yapılan, yüksek ışık kaynaklı halojen lambalar ile kompozit esaslı dolgu maddelerinin sertleştirilmesi işlemi. Gerçek diş lazeri VersaWave & Delight ise, 2940 nm dalga

boyu ile doku seçici özelliğe sahip. Sert dokuda çalışırken yumuşak dokuya etkisi olmaz ve sağlıklı doku kaybı önlenmiş olur. Dolgular uzun yıllar sağlıklı kullanılabiliyor

Lazer niçin gerekli?

Lazerin en büyük avantajları çalışırken rahatsız edici ses çıkarmaması, titreşim olmaması, çoğu zaman anesteziye gerek duyulmaması nedeniyle iğne yapılmaması, dişeti operasyonlarında kanama olmaması, çalışılan bölgede verdiği ışın nedeniyle steril bir bölge oluşturması, tedavilerden sonra hassasiyet ve ağrı oluşmamasıdır. Diş hekiminden veya iğne yapılmasından korkan hastalar için, bunun yanında özellikle de hamilelerde ve kalp rahatsızlığı gibi ciddi hastalığı olan bireylerde, çoğu zaman anestezi uygulaması sakıncalı olduğundan, lazer kullanımı oldukça avantajlıdır. Böylece hastalar kendilerini daha rahat hissedecekler ve stres faktörü ortadan kalkacaktır.

Çocuklar için ideal

Yaşanan ilk tecrübelerin çok önemli ve hayatın sonraki dönemlerinde de belirleyici olması nedeniyle ilk defa diş hekimine götürülen çocukların tedavisinde iyi bir seçim. Hem anestezi yapılmayacak olması, hem de sessiz ve titreşimsiz çalışması, çocukların diş hekiminden ve diş tedavisinden kaçmasını engelleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder